top of page
IMG_8157 2.JPG

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Etkö löytänyt vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen? Ota meihin yhteyttä!

MITEN VARAAN PAIMENLOMAN?

Paimenlomat varataan suoraan paimenlomien tarjoajilta, eli maatiloilta ja kyläyhdistyksiltä! Lapin Paimenlomat eivät toimi yhden yrityksen alaisena, vaan kaikki tuotot ohjautuvat suoraan Lapin maaseudulle. Tästä syystä yhtenäistä varausjärjestelmää ei ole. Tämä mahdollistaa valtavan joustavuuden ja räätälöinnin jokaiselle paimenkokelaalle – ota rohkeasti yhteyttä sinua kiinnostavaan tilaan, ja suunnitelkaa yhdessä juuri sinun näköisesi paimenloma!

MISSÄ LAPIN PAIMENLOMAT SIJAITSEVAT?

Kohteemme sijaitsevat kolmessa ainutlaatuisessa Lapin kylässä – Viirinkylällä, Louella ja Simossa! Kohteita on yhteensä neljä, sillä Louella sijaitsee kaksi eri paimenlomantarjoajaa. Kaikki kohteemme ovat korkeintaan noin kahden tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä.

KENELLE PAIMENLOMA SOPII?

Kenelle tahansa vauvasta vaariin! Paimenloma sopii niin itsenäiseen luonnon rauhasta nauttimiseen, kuin aktiivilomailuunkin. Paimenloma Lapissa on aina juuri sinun näköisesi! Lomalle voit lähteä perheesi kanssa, ystäväporukalla, puolisosi kanssa tai vaikka itseksesi. Et tarvitse lainkaan aiempaa kokemusta maatilan töistä, etkä edes fyysistä kuntoa. Teemme jatkuvasti töitä myös kehittääksemme paimenlomakohteistamme mahdollisimman esteettömiä.

MIKÄ ON AVOIMET MILJÖÖT JA AIDOT ELÄMYKSET -HANKE, JA MITEN SE LIITTYY LAPIN PAIMENLOMIIN?

Avoimet miljööt ja aidot elämykset oli Leader Pohjoisin Lappi ry:n hallinnoima hanke (2020-2021), jonka  rahoitti ELY-keskuksen maaseuturahasto. Eräs hankkeen tavoitteista oli aidon kylämatkailun edistäminen, jonka seurauksena hanke konseptoi Lapin Paimenlomat. Hanke toimi paimenlomatoiminnan käynnistämisvaiheessa taustalla huolehtien viestinnästä ja markkinoinnista sekä yhteydenpidosta. Tarvittaessa paimenlomien tarjoajia avustaa vielä vuoden 2023 alkupuolella Avoimet miljööt ja komeat kuistit -hanke.

ONKO PAIMENLOMA LAPSIYSTÄVÄLLINEN?

Ehdottomasti! Lapin Paimenlomat on suunniteltu tarjoamaan ainutkertaisia elämyksiä kaikille ikään katsomatta, ja loma on aina räätälöitävissä sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Lapsille paimenloma Lapissa opettaa valtavasti uutta maaseudusta ja alkutuotannosta, sekä tarjoaa tietenkin unohtumattoman elämyksen pörröisten eläinystävien parissa!

MITEN LAPIN PAIMENLOMAT TOTEUTTAA VASTUULLISEN MATKAILUN PERIAATTEITA?

Lapin Paimenlomat pyrkii vastuullisuuteen kaikessa toiminnassaan. Lomakohteiden valintaprosessissa huomioitiin korkealla prioriteetilla vastuullisuusseikat, ja pääperiaatteena on, että paimenlomat kehitetään kylien olemassaolevien resurssien ympärille. Emme rakenna siis mitään uutta – miksipä rakentaisimme, näillä kylillä on jo kaikki mitä lomaltaan voi kaivata!

Paimenlomakohteet eivät ole tehotuotantotiloja, vaan aitoja pienmaatiloja. Tilojen eläinkavereita ei ole hankittu matkailutuotetarkoitukseen, vaan ne ovat jokaisen tilan rakkaita lemmikkejä. Lampaat ja lehmät tekevät korvaamattoman arvokasta työtä maisemanhoidon eteen ja perinnebiotooppien suojelemiseksi.

Kulissien takana markkinointitasolla huolehdimme vastuullisuudesta markkinoimalla lomakohteitamme aina rehellisesti, aitoja kuvia käyttäen, virheellistä tietoa välttäen ja täysin ilman paperisia esitteitä, julisteita, flyereitä tai muuta kertakäyttömateriaalia.

Vastuullinen matkailu ei ole vain ekologista vastuullisuutta – se on myös taloudellista, kulttuurista, sosiaalista ja poliittista vastuullisuutta. Lomailemalla maaseudulla vähennät massamatkailukohteiden kuormitusta ja matkailun negatiivisia ympäristövaikutuksia. Kaikki paimenlomien tuotto kulkeutuu suoraan paimenlomien tuottajille – eli maatiloille ja kyläyhdistyksille Lapin kyliin. Lisäksi valitsemalla paimenloman Lapin kylässä tuet kylämatkailun kehittämistä ja kylien vetovoimaisuuden parantamista!

bottom of page